2009. november 27., péntek

Így kezdtem!

2 évvel ezelőtt az interneten,böngészés közben megpillantottam egy érdekes fotót! Ezen a fotón egy pici piros élőlény volt,alatta a felírat " Neocaridina heteropoda "red" . Na rögtön a barátomhoz fordultam (Google) és rákerestem a névre. Magyar nyelvű oldalt nem sokat dobott a gép. Ha jól emlékszem csak 1-et. Itt kezdődött a fertőzés! Ez az oldal,amit SZENTGYO üzemeltet közben egyre komolyabbra fejlesztett, részletes leírást adott néhány garnéla fajról. Nagyon megtetszettek ezek a kis csápos ízeltlábúak. Eldöntöttem,hogy beszerzek néhányat belőlük kerül amibe kerül. Találtam egy címet ahol vásároltam is 10db RedCherryt. Nagy gonddal előkészített akváriumukat beüzemeltem az akkor még működő dél-amerikás nagy akvárium mellé. A garnéláknak tetszett az új hely,szépen kipirosodtak,kajáltak rendessen. Néhány hét múlva érdekes dologra lettem figyelmes. Megláttam a csapatban egy petéket cipelő nőstényt! Nagyon megörültem mivel ilyent addig még nem láttam. Türelmetlenül,izgatottan vártam,hogy mikor is születnek meg az apróságok! Ez a várakozás kb. 4 hétig tartott mikor aztán az akváriumban pici,áttetsző garnélákat véltem felfedezni. Na megvolt az öröm! Megszülettek életem első garnélái. Így kezdődött minden!
Azóta sokminden megváltozott. Több fajt is beszereztem,több akváriumot indítottam nekik. Minden faj külön akváriumban mivel az igényeik nem teljessen egyformák. Egy dolog azért nem változott a petés nőstények még mindig megdobogtatják a szívemet és nagy izgalommal várom a picik elúszását.



A kezdet!

3 megjegyzés:

  1. Szia Harcos!

    Sok sikert a blogodhoz, remélem színvonalas kis oldalt csinálsz, és nem hanyagolod el, mint sokan mások :-). Örülök, hogy Szentgyo mellett valaki komolyan foglalkozik a garnélázással.
    Mégegyszer sok sikert, és kitartást,leginkább örömöt a garnélákkal.

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm a jó kívánságokat! :)

    VálaszTörlés